divendres, 22 de febrer del 2013

Descripció White O


La pràctica a realitzar durant les classes de pràctiques de l’assignatura d’Eines II consistirà a treballar amb la construcció anomenada White O de l’arquitecte Toyo Ito, 2009.


La casa se situa a un suau turó del municipi de Marbella, a Xile. I gaudeix de vistes al nord-est. L’edifici és circular i aprofita el desnivell del terreny per introduir el caminet d’entrada fins al mateix pati interior de la finca. Inspirat per la racionalitat de Le Corbusier, Toyo Ito utilitza murs diafans i cobertes planes.

















 La casa es divideix en 3 nivells. El primer és el del soterrani. El segon representa una la zona de dia (serveis, menjador i cuina) Aquest nivell està comunicat amb el tercer mitjançant dues passarel·les a banda i banda del pati circular, una tancada amb mur de vidre i l’altra resta a l’aire lliure. Aquestes passarel·les uniexen la zona de  dia amb la zona de nit (habitacions dormitoris). També té unes escales que permeten accedir a la coberta plana i no té baranes pel que s’hi pot passejar sense problemes. El projecte incorpora una piscina també ovalada annexada a una terrassa amb mobiliari de formigó força interessant.

Personalment és una obra que m’ha cridat l’atenció i que pot servir molt per aprendre a utilitzar els programes Revit i 3ds MAX ja que no és gaire complexa de formes però incorpora moltes opcions de treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada